22.7.2013

Åbo

Nyt on  Turun reissu takanapäin! Kuuspäivää sitten istuttiin Veran (mun pikkusisko) kanssa junassa nokka kohti tamperetta . Oli aika jännittävää olla kahestaan junassa, nimittäin en oo matkustellu junalla oikeastaan yhtään, vaan sillon pienenä ja ei mulla oo jäänyt niistä reissuista mitään mieleen, ja Saran kanssa kun lähdettiin Rovaniemelle, mutta nyt olin vaan mä ja mun siskon..ja ei meinannut eka edes paikkoja löytyä kun aika vierasta tää junalla matkustaminen, mutta perille silti päästiin Tampereelle noin 4:n tunnin päästä.
Tampereella meitä vastassa oli mun kummit ja heti hypättiin autoon ja lähdettiin päiväksi Särkänniemeen!
särkänniemi särkänniemii
Särkänniemessä kun oltiin kokopäivä pyöritty, niin lähdettin jo ajelemaan kohti mun kummien kotipaikkaa eli Turkua.
vesiputouspatsas päivänkakkara ancour kukkia puita
Seuraavana päivänä lähdettiin Turunlinnaan opastetulle kierrokselle, ja yllätyin nimittäin en ois uskonu että tuo linna on niin iso, helposti meni monta tuntia tuolla kierrellessä.
turunlinna pienoismalli patsaita katto --- turunlinnakollaasi söpö
Kolmantena päivänä oli luvassa pyöräilyreissua Veran kanssa ympäri Turkua.. oikeastaan Naantalia ja myöhemmin shoppailua kaupungilla.
  namikenkulit mä

parina aamuna käytiin syömässä aamupala ikeassa kun se makso vain huimat 50 senttiä per tyyppi. Käytiin myös seikkailemassa ikeassa ja mukaan tarttu  vaan yksi ylisuuri tyyny, shoppailtiin myös kauppakeskus myllyssä ja siellä oli joka kaupassa kauhiat alet niin ei tuntunut löytyvän mitään tai sitten kaikkien vaatteiden koot oli loppunu.  Perjantaina meidän porukat tuli kans tänne turkuun ja vietettiin viimenen päivä siellä rennoissa merkeissä, grillailtiin porukalla ja käytiin kierteleen vähän ympäri kaupunkia ja käytiin myös kylpylässä, mitään kauhean erikoista ei tehty. Lauantaina poikettiin taas aamupalalla Ikeassa ja lähdettiin ajelemaan kohti Fiskarsia. Mä en oikein osaa kertoa teille mitään siitä paikasta, että millanen se on ja mikä se on jne.. mulla itelläkään ei ollu mitään aavistusta ja kukaan tarkalleen osannu sanoa, mutta mulla tuli ihan mieleen suomenlinna, siellä oli paljon kaikkia "vanhanaikaisia" esim. leipomoja, takomis- ja lasinvalmistupapoja, museo, teatteri, erilaisia putiikkeja ja leipomoja. Ehkä kuvat kertois paremmin :
siltaa siltaa paja koruj talo oij namm ihana siltaasorsa
Kun Fiskars oli nähty niin lähdettiin jo ajelemaan kotia päin, mutta matkaa olikin vielä monta tuntia ja kaikki oli aika väsyneitä joten päätettiin etsiä joku yöpaikka, autosta soitettiin joka ikisen kaupungin hotelliin, leirintäalueelle tai maholliseen yöpaikkaan, mutta jokanen oli täys tai hinnat ihan liian korkeet yhelle yöllä. Viimeseen paikkaan mihin päätettiin soittaa oli pari huonetta vielä vapaata ja suht. halvalla joten pakkohan se oli ottaa ja yks yö oltiin Kuopion hotellilla ja taas aamulla matka jatku. Käytiin Kuopion torilla mitä ei sitten vissiin enään ollutkaan tai sitä "rempattiin". No jäätiin oottelemaan että kaupat aukeaa ja lähettiin kattomaan mitä aleista löyty, yhden paidan ja korun löysin, käytiin myös Kuopion Puijo- tornissa ja sieltä nämä viimeiset kuvat. Oli mukavaa päästä täältä Raahesta pois ja oli tosi kiva reissu! Huomenna on luvassa taas pakkailua sillä keskiviikkona on lähtö riparille! Ajattelin ehtiä huomenna jossain välissä tekemään ostospostauksen kaikista tän reissun ostoksista, jos ehtii tietty, mutta nyt tässä nämä loput kuvat ja hyvää yötä kaikille!  :)
vihreetä icecreaamm clouds

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Comment, please! :)