11.6.2014

Throwback to graduation

002

Hyvät koulukaverit, vanhemmat sekä koulun väki,

Tänään on se päivä, kun me oppilaat astumme viimeisen kerran sisään noista ovista Pattasten koulun oppilaina. Tänään on se päivä, kun me viimeistä kertaa istutaan tässä salissa kuuntelemassa musiikkiesityksiä tai käydään itse täällä edessä esiintymässä. Tänään me myös istutaan viimeistä kertaa täällä omien luokkien kanssa ja tänään nämä opettajat on viimeistä päivää meidän luokanvalvojia. Tänään vuoden onnistumiset palkitaan stipendeillä ja meille jaetaan viimeistä kertaa todistukset tästä koulusta. Mutta ennen kaikkea, tänään on se päivä kun kesäloma alkaa ja päätämme peruskoulun.

001

Tuntuu, että ysiluokan aloittamisesta on kulunut vain hetki, mutta silti tähän vuoteen on mahtunut kaikenlaista. Ollaan tehty kovasti töitä, että saataisiin hyvät numerot päättötoikkariin, tai ainakin yritetty tsempata opiskelussa ja moni varmaan lupasikin itselleen syksyllä, että nyt opiskelen koko vuoden ahkerasti. Ollaan yhdessä pidetty hauskaa tapahtumissa ja retkillä kun käytiin Syötteellä ja Powerparkissa ja ainakin itse olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin ja saanut paljon uusia kavereita. Toisaalta vuoteen on myös mahtunut suurta surua ja ikävää, mutta vaikeimmistakin ajoista me ollaan yhdessä selvitty eteenpäin.

10407075_733127616751735_7157583460838377798_n-horz

Yhdeksän vuotta sitten me tulevat ekaluokkalaiset jännitettiin koulun alkua. Uusi paikka, uudet luokkakaverit ja opettajat ja muutenkin erilainen arki odotti meitä. Nyt ollaan melkein samanlaisessa tilanteessa. Syksyllä lähdetään uusiin kouluihin, osa esimerkiksi lukioon, amikseen tai kauppikseen täällä Raahessa ja joitakin odottaa opiskelupaikka uudella paikkakunnalla. Enää ei ollakaan samassa luokassa samojen kavereiden kanssa kuin yläasteella. 

153-tile

Syksyllä me ollaan taas ekaluokkalaisia uudessa koulussa uusien ihmisten keskellä. Se saattaa aiheuttaa meissä ristiriitaisia tunteita, koska toisaalta uuteen kouluun meneminen voi tuntua tosi siistiltä ja jännältä, mutta samalla moni saattaa miettiä, miten sopeutuu kokonaan uudenlaiseen kouluarkeen. Asiaa helpottaa kuitenkin se, että ympärillämme on paljon samassa tilanteessa olevia ihmisiä. Toisessa koulussa aloittaminen on myös ikään kuin uusi alku. Uudessa koulussa tapaa paljon uusia ihmisiä ja uudet opettajat, opiskelutavat ja ympäristö saattavat auttaa koulunkäyntiä.

002

Onneksi kuitenkin meillä on ensin edessä parin kuukauden kesäloma ja ehditään rauhassa nauttia auringosta ja lämmöstä ennen kuin koulu taas alkaa. Suuret kiitokset teille kaikille tästä mahtavasta ja ikimuistoisesta vuodesta ja viettäkää kaikki mukava kesäloma.

10438759_707053776018790_167937648_n

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Comment, please! :)